De produktive timene i juli

Sol er energi som kan styrke din arbeidsinnsats. Og du kan lagre den nå for å jobbe produktivt til høsten. (Skjermbilde fra yr.no)

Mange tenker at juli på jobben betyr lav produktivitet. Men du verden så mye god planleggingsjobb, ideutvikling og kreativitet som kan få spillerom.

Ja, jeg har allerede hatt mine tre herlige og varme ferieuker i sentrale Europa. Ja, jeg innrømmer at jeg er litt misunnelig på dem som har ferie nå mens jeg sitter på kontoret. Ja, jeg ser værprognosen som yr.no serverer for min hjemby Sarpsborg og nærliggende områder. Nei, jeg depper ikke over lav faktureringsgrad i juli. Ja, jeg jubler inne i meg for at jeg har tid til å jobbe med ideutvikling og bruke litt kreativitet.

Bra første halvår

Halvorsen Media har nå drevet i et halvt år, med gode resultater og flere nye spennende kunder. Både bedrifter og kommuner har fått sine tjenesteleveranser og etterspør mer til høsten. Med tryggheten om at resten av året vil bli hektisk og at faste kunder ønsker mer hjelp, er det en god følelse jeg har nå når jeg planlegger nye aktiviteter og prosjekter.

Får jeg lagt planer og strukturer i kalenderen, vil jeg jobbe mer effektivt når leveransene kommer tett på hverandre. Følelsen av å ha oversikt er veldig god. Følelsen av å ha kontroll er enda bedre. Derfor sitter jeg her og smiler mens jeg skriver at jeg gleder meg til høsten og lengre arbeidsdager.

Nå handler det om å jobbe vanlige eller litt korte dager, i tillegg til å nyte de lange ettermiddagene og lyse kveldene. Det er som å lade batteriene og samle energi som skal brukes senere.

sarpingen

Før sommeren gjennomførte jeg et testprosjekt sammen med Mood Grafisk Design. Magasinet sarpingenså dagens lys i juni. Magasinet ble distribuert i 22.000 eksemplarer og fikk kjemperespons i markedet, både hos lesere og bidragsytere. Bladet beskriver og skildrer sarpinger og utviklingen i Sarpsborg. Både Sarpsborg kommune, byselskapet isarpsborg og en rekke bedrifter var med i magasinet. Portrettintervjuer presenterte ulike typer sarpinger. Bedriftsreportasjer lot ledere fortelle om kjernen i sin virksomhet. Kulturaktører fikk reklamere for sine konserter og arrangementer. Kommunen fikk belyse byutviklingen og isarpsborg informere om sine aktiviteter.

Etter en grundig evaluering har vi nå bestemt oss for at magasinet sarpingen ikke bare er et testprosjekt. Det kommer nemlig flere utgivelser allerede til høsten. Aktører har allerede spurt om å få bli med, og snart er det salgsstart for innhold og sider som skal produseres.

Mitt samfunnsengasjement er grunnleggende for utgivelsen av magasinet. Det er så utrolig mye folk ikke vet om Sarpsborg og sarpinger, som det er verdt å skrive om. Derfor smiler jeg enda mer og gleder meg stort når jeg tenker på menneskene jeg skal møte og intervjuene som skal skrives.

Fortsatt god sommer, og lad batteriene mens varme og livgivende solstråler treffer Sarpsborg mange timer hver eneste dag.